Niets is leuker en rustgevender dan op vakantie gaan. Toch zijn er wel een aantal zaken die je moet regelen voordat je weggaat. Als je alles tot in de puntjes hebt geregeld, kun je onbezorgd gaan genieten van je welverdiende vakantie. In dit artikel geef ik je een aantal zaken waar je over na moet denken voordat je op reis gaat!
Zorg voor twee betaalmiddelen
Als je op reis gaat is het verstandig om ten alle tijden twee betaalmiddelen mee te nemen. Hierbij kun je denken aan een betaalpas en aan een creditcard. Op het moment dat je een van de twee passen verliest of dat er een wordt gestolen, voorkom je dat je in het buitenland staat zonder een betaalmiddel. Uiteraard is het ook altijd handig om een beetje cash geld achter de hand te hebben.

Sluit een reisverzekering af

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus ook als je op reis gaat. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voordat je vertrekt. Je kunt dit heel gemakkelijk bij je eigen zorgverzekering afsluiten, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om dit bij een andere verzekeringsmaatschappij te doen.

Maak een checklist

Het is handig om een checklist te maken voordat je vertrekt, zo kun je voorkomen dat je straks op Schiphol staat zonder paspoort. Neem altijd deze zaken mee:
• Belangrijke documenten: paspoort/ID-kaart
• Buiten Europa? Zet je bankpas op ‘wereldwijd’
• Vaccinaties nodig? Check dit voor je bestemming
• Zorgpas
• Lijst met belangrijke telefoonnummers
Dit is een kleine greep uit zaken die je op je checklist zou kunnen zetten.

Informeer jezelf

Zoek op het internet naar je bestemming en kijk of hier nog speciale regels gelden waar je je aan moet houden. Zo kom je bij aankomst niet voor vervelende verrassingen te staan. Wanneer je buiten Europa reist, is de kans groot dat je een visum moet aanvragen. Breng al dit soort zaken voor jezelf in kaart en zet dit op je checklist!