Een veelgehoorde klacht van Nederlanders is dat het land te druk is: overal zijn mensen, de wegen staan vol en iedereen raast maar door. Natuurlijk, het is een klein land met een hoop mensen, maar dat wil niet zeggen dat je in Nederland niet kunt genieten van de natuur. Van de Hoge Veluwe tot Zeeland en van de Drenthse bossen tot het heuvelachtige Limburg: zo gek is het hier nog niet.

Een vakantie in Nederland is dan ook een goede keuze om dichtbij huis toch even uit te rusten. VrolijkVakantie.nl geeft je drie tips voor rust in eigen land. Met particuliere vakantiehuizen in Nederland kun je je heerlijk afzonderen van de massa.

Hier aan de Zeeuwse kust

Bezongen door de Zeeuwse band BLØF en geliefd onder de lokale bevolking, maar ook veel buitenlandse toeristen: het prachtige Zeeland. Met tientallen kilometers aan kust, mooie duingebieden en pittoreske dorpjes is Zeeland dan ook een uitstekende keuze voor een vakantie in eigen land.

Zeeland is met name een goede keuze voor wandelliefhebbers, maar in de zomer is het ook heerlijk op de grote en vooral rustige stranden.

Verspreid door Zeeland kun je met gemak een mooi vakantiehuisje vinden om je tijdelijke thuis te maken en te genieten.

Zuid-Limburg: on-Nederlandse pracht

Nederland is beroemd en berucht om haar platte landschap, maar daar blijft niets van over als je vertrekt naar Zuid-Limburg. Heuvels, bossen en zelfs een ‘berg’: Zuid-Limburg is een prachtig gebied om de natuur in te trekken.

Het mooie is dat je in de regio vanuit de natuur ook makkelijk een uitstapje kunt maken naar gezellige steden als Maastricht, Aken (Duitsland) en Luik (België).

Limburg heeft bovendien een rijke en trotse geschiedenis. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, dan kun je in diverse musea en historische locaties je hart ophalen.

Drenthe: Hunebedden, maar nog veel meer

Drenthe is als vakantiebestemming met name bekend vanwege de historische Hunebedden. Deze pre-historische graven zijn vele duizenden jaren oud en ondanks veel onderzoek nog vrij mysterieus onder experts.

De Hunebedden zijn natuurlijk een must om te bezoeken wanneer je in Drenthe verblijft, maar de provincie heeft meer te bieden: veel natuur, bossen en bijvoorbeeld het Boomkronenpad: een verheven pad langs de boomtoppen, midden in het bos met een mooi uitzicht.

Ook hier kun je prachtig wandelen en fietsen, maar ook simpelweg relaxen en de natuur in je opnemen. In Drenthe vind je diverse campings, vakantiewoningen en ook groepsaccommodaties.