Een vakantie in het buitenland is lekker, maar ook ons eigen kikkerlandje heeft een hoop te bieden. Hoewel er vaak wordt gezegd dat we in Nederland maar weinig natuur hebben, zijn er wel degelijk talloze plekken in het land waar je heerlijk tot rust kunt komen midden in de natuur.

Bij VrolijkVakantie.nl kunnen we ons eigen Nederland dan ook zeker waarderen. Daarom hebben wij een lijstje van vijf mooie locaties in Nederland samengesteld voor de rustzoeker.

1. De Veluwe

De Veluwe is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en gelegen in Gelderland. In en rond de Veluwe heb je diverse opties om heerlijk tot rust te komen op de camping of in een vakantiehuisje.

In het zuidwesten van het gebied ligt het Nationale Park Hoge Veluwe, dat overigens slechts een klein deel van het volledige gebied beslaat.

Een goede optie in het gebied is Beekbergen, dat omringd is door bos, in de buurt ligt van het gezellige Apeldoorn en diverse accommodaties heeft. Een recreatiewoning huren in Beekbergen is dan ook zeker geen verkeerd idee, want je hebt alles in de buurt dat je nodig hebt voor een rustgevende vakantie.

2. Zuid-Limburg

Zuid-Limburg voelt voor veel mensen bijna niet meer aan als Nederland: bosrijke gebieden, heuvels en steile weggetjes met huisjes hier en daar verspreid.

In het gebied heb je talloze opties om tot rust te komen. Je kunt kiezen voor huisjes in de buurt van steden als Heerlen en Maastricht, maar ook wat meer afgelegen je rust vinden.

Het prettige is dat je vrijwel overal in het gebied eindeloze wandel- en fietsroutes hebt, terwijl je ook de mijnen kunt opzoeken en natuurlijk een uitstapje kunt maken naar het bruisende Maastricht.

3. Vlieland

Vlieland is, gezien vanuit het westen, het tweede Nederlandse Waddeneiland. Het is een bijzonder dunbevolkt eilandje, met slechts één dorpje en zo’n 1000 inwoners. Vlieland is ook een populaire vakantiebestemming.

Je hebt er mooie duingebieden, een fijn strand en kunt er ook watersporten. Vlieland wordt vaak gebruikt als retreat voor mensen die even van hun rust willen genieten zonder de drukte van het dagelijks leven.

4. Zeeland

Zeeland is misschien wel de meest rustgevende provincie van het land. Dunbevolkt, waterrijk, veel duinen en natuur en alle mogelijkheid om je even af te sluiten van dagelijkse beslommeringen.

Zeeland heeft een bijzonder groot aantal vakantiewoningen. Je kunt kiezen voor een vakantiepark, of een particulier huisje huren dat wat meer afgelegen ligt.

De provincie heeft natuurlijk ook diverse campings voor mensen die liever een tentje opzetten of met de caravan op avontuur willen gaan. In Zeeland zijn nog diverse stadjes en dorpjes die het bezoeken waard zijn, waaronder Vlissingen en Veere.

5. Loosdrechtse Plassen

Onder de rook van Amsterdam en Utrecht, maar toch zó rustgevend. De Loosdrechtse Plassen zijn bijzonder uitgestrekt en een erg populaire bestemming voor watersporters en zeilers, maar ook perfect om simpelweg te genieten langs het water.

In het gebied vind je diverse mogelijkheden om te kamperen en te verblijven in recreatiewoningen. Houd er rekening mee dat sommige delen van het gebied vrij toeristisch zijn op zomerdagen, maar laat je hier vooral niet door tegenhouden: er zijn ontzettend veel mogelijkheden om lekker tot rust te komen.