Op vakantie ergens in Europa met je eigen auto is een hele leuke manier van vakantie vieren. Binnen Europa zijn er voldoende vakantiebestemmingen te vinden die prima bereikbaar zijn met de auto. Frankrijk, het noorden van Spanje, Italië en Zwitserland zijn enkele voorbeelden van bestemmingen die qua afstand een goede keuze zijn om met de auto te bezoeken.

Wat niet over het hoofd gezien moet worden is de veiligheid. Je gaat veel kilometers maken met je auto en wil daarom zeker zijn van een geschikte auto die het aan kan om deze trip te maken.

Natuurlijk heb je altijd pechhulp bij de hand voor wanneer je in het buitenland met autopech komt te staan, maar dit wil je natuurlijk graag voorkomen.

Daarom zijn er een aantal dingen die jou helpen om veilig op weg te gaan. Twee van die punten waar je goed op moet letten lichten we graag even aan je toe.

Zorg voor goede banden

Banden zijn essentieel voor een auto. Zorg er daarom voor dat je goede banden gemonteerd hebt onder je auto. Banden die onder alle weersomstandigheden goede grip en niet versleten zijn, zorgen er voor dat je veilig op je vakantiebestemming kunt komen.

De originele banden waar een auto op rijdt zijn vaak de beste keuze. Deze zijn door de autofabrikant helemaal afgestemd op het type auto. Heb je deze niet, ga dan bij je garage na of de originele banden voor jou auto nog beschikbaar zijn.

Doe een algemene check op je auto

Veel garages bieden het aan om in de zomermaanden een uitgebreide check op je auto te doen. Zeker wanneer je een trip naar een Europese vakantiebestemming op de planning hebt staan is dit geen overbodige luxe. Er wordt dan naar allerlei punten van je auto gekeken, zoals de verlichting, de schokdempers, de radiateur, waarschuwingslampjes en nog veel meer.

Als je auto goed door deze check komt, kun je met een gerust hart op vakantie gaan omdat je weet dat je auto in orde is.