Zin een stedentrip dichtbij huis maar toch in het buitenland? Dan is het prachtige Luik, een echte aanrader. Geniet van deze Belgische stad en val het moois dat het te bieden heeft. Luik ademt allure en is gelijkertijd ook een studentenstad. Genoeg Nederlandse studenten wonen in het centrum van Luik, het ligt namelijk maar dertig kilometer van de Nederlandse stad Maastricht.

Mocht je voor een korte vakantie kiezen dan is een combinatie van deze twee steden een prima idee. Ga in de avonduren met de voetjes van de vloer in het bruisende uitgaansleven van Luik. Ga shoppen in de binnenstad en ga overheerlijk dineren bij één van de restaurants.

De binnenstad is één en al gezelligheid, waar overigens genoeg te doen is voor alle leeftijden. Ga winkelen in de grote winkelstraat of bezoek één van de vele musea. Wandelen door Luik is alsof je wandelt door een sprookje.

Ben je meer een natuurliefhebber, dan raden wij een wandelroute net buiten de drukte van de stad aan. Geniet van een rustgevende heuvellandschap en kom helemaal tot rust.

Als klap op de vuurpijl kan jij genieten van een waanzinnig uitzicht over de grote Belgische stad.

Gezelligheid in Luik

Luik is in de loop der jaren erg veranderd. De stad is veranderd in een echte studentenstad, waar het zowel in de dag als nacht reuze gezellig is. De binnenstad is tegenwoordig een drukke gelegenheid met meer dan genoeg bezienswaardigheden en activiteiten.

Ga winkelen en ontdek de leuke en soms grappige winkeltjes. Drink een drankje in één van de cafés of bezoek een musea.

Het is trouwens erg makkelijk om met de trein in Luik te komen, er is niet lang geleden een nieuw treinstation geopend.

Bezienswaardigheden in Liège

Liège, zoals Luik ook genoemd wordt, is bepaald niet zo een mooie stad als Antwerpen, Gent of Brugge. Maar het heeft toch zo haar charmes. Bezienswaardigheden die de moeite waar zijn zijn bijvoorbeeld de Kathedraal van Luik, het Curtius Museum en de Bueren Trap.

Als je de kleine 400 treden hebt beklommen krijg je een mooi uitzicht over de stad.

Winkelen in Luik

Winkelen kan prima in de Belgische stad Luik. Struin langs de winkels of ga naar de markt. Elke woensdag is het mogelijk om naar de bekende markt ‘La Batte’ te gaan, een zeer bijzondere markt langs de Maas. Loop langs de ruim vijfhonderd kraampjes en sla je slag.

Mocht je er toevallig niet zijn op woensdag? Elke vrijdag kan er een andere markt bezocht worden, deze is te vinden in de gezellige wijk Outremeuse.

Belgisch genot

In België zijn ze niet weg van een lekker hapje! In tegendeel zelfs, op elke straathoek is wel wat lekkers te koop. Wat dacht van een heerlijke warme wafel met toppings naar keuze. Denk aan aardbeien, chocoladesaus of karamelsaus.

Wil je een doosje bonbons meenemen? Geen probleem, bezoek één van de chocolatiers. België is namelijk het land van de chocolade!

Op zoek naar andere stedentrip-bestemmingen? Je vindt een mooi overzicht, inclusief toeristische attracties op citytripje.nl. Voor groepsreizen naar steden, met alleengaande reizigers kun je terecht op bradly.nl.

Single reizen gaan al lang niet meer alleen naar de zon of naar een ver land. Ook stedentrips behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden.