Als je in de zomer een autovakantie in de planning hebt staan en nog een leuke bestemming zoekt hebben wij vandaag een aantal goed tips voor je. We bespreken namelijk onze drie favoriete plekken voor een autovakantie naar het prachtige Spanje.

Spanje is een groot land waar je zeker een paar weken voor uit kunt trekken als je veel van het land wilt zien. Wanneer je met de auto gaat heb je zelf de vrijheid in handen om de plekken te bezoeken die jou aanspreken.

Gordels om, daar gaan we!

1. Sevilla

Eén van de mooiste steden van Spanje is ongetwijfeld de stad Sevilla. Gelegen in het zuiden van het land ben je hier verzekerd van hoge temperaturen en heerlijk eten. De stad heeft vele bezienswaardigheden en je kunt hier zeker een aantal dagen voor uittrekken.

Daarnaast wordt Sevilla gekenmerkt door een zeer indrukwekkende architectuur door de oude Arabische invloeden. Dit geeft de stad een zeer uniek gevoel dat je nergens anders zo nadrukkelijk kunt vinden.

We raden je aan om je onder te dompelen in het dagelijks leven van de stad. Pas dan zul je echt Sevilla op de meest authentieke manier ervaren. Laat je meenemen in het tempo van de lokale bevolking en geniet van het heerlijke eten en de warme sfeer.

Stap na een dag of drie weer in de auto en rijd door!

sevilla

2. Costa del Sol

Als je even uit de stedentripsfeer bent raden we je aan om even heerlijk tot rust te komen aan één van de bekende Spaanse kustlijnen.

Onze favoriete stranden zijn gelegen aan de Costa del Sol.

Gelegen in Andalusië en aan de Middelandse Zee ben je hier zeker van een heerlijke zonvakantie. Om de Costa del Sol in zijn volledigheid te kunnen ervaren zouden we hier zeker een week blijven.

Er zijn hier vele hotels en allinclusive resorts te vinden waar je met de gehele familie kunt genieten van de Spaanse zon.

barcelona

3. Barcelona

Wanneer je met de auto naar Spanje trekt is de kans zeer groot dat Barcelona op je route ligt. Barcelona is absoluut één van onze meest geliefde steden in Europa dankzij haar hippe karakter.

Je kunt in Barcelona dagenlang genieten van prachtige architectuur en musea. Ook kun je Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, bezoeken voor een rondleiding. Als je mazzel hebt kun je misschien zelfs wel tickets bemachtigen voor een wedstrijd!

Toch zouden wij niet al te lang in Barcelona blijven als je met het hele gezin op pad bent. Twee dagen zijn zeker genoeg in deze toch ietwat hectische stad. Veel Nederlanders trekken immers naar Spanje voor het lekkere weer en hun rust, zeker met kinderen kan de Catalaanse stad wat chaotisch zijn.

Dit jaar met de auto naar Spanje? Neem dan zeker deze tips mee!