Eén van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel IJsland. Veel mensen vergeten dit schitterende land wanneer zij aan een kampeervakantie denken. Echter heb je hier de allermooite campsites die je je kunt voorstellen.

Heb jij binnenkort een trip naar IJsland in de agenda staan? Of wil je gewoon wat inspiratie? Check dan snel onze tips voor kampeerplekken in IJsland.

1. Skogafoss

Heb je er altijd al van gedroom om ondr een gigantische waterval te kamperen? Dan zit je in IJsland helemaal op je plek. Het land kent vele schitterende campings die bij watervallen zijn gevestigd.

Misschien wel de mooiste van al deze spots is de Skogafoss camping, bij de gelijknamige waterval.

Dit is een zeer grote waterval die het gehele jaar door actief is. Van over de gehele wereld komen er toeristen naar Ijsland om de Skogafoss waterval te checken.

Vlak voor de waterval is een vrij vak gebied aangezien deze spot zich dicht bij de kust begeeft. Hierdoor kun je hier makkelijk je tentje opzetten. Wees wel gewaarschuwd want je bent zeker niet de enige die dit doet!

skogafoss

2. Dalvik

In het noorden van IJsland zul je een uurtje over een moeilijk begaanbaar bergweggetje moeten rijden voordat je bij één van de meest wonderlijke locaties van het eiland uitkomt.

We hebben het over de Dalvik campsite.

Geheel afgelegen van de bewoonde wereld waan je je hier een aantal eeuwen terug in de tijd. Aan de loefzijde van een berg is een prachtig veld waar jaarlijks vele campers en caravans te vinden zijn. Een absolute must voor mensen die van uitzonderlijek campings houden.

Gezien deze spot zich zeer noordelijk bevind wordt het hier, zeker in de winter, erg lang donker. Houd daar dus rekening mee wanneer je Dalvik bezoekt. Ook wordt het hier erg koud, maar gelukkig is er een natuurlijke hot spring aanwezig waar je je lekker kunt opwarmen.

dalvik

3. Tunguskogur

Een zeer bijzondere plek op IJsland zijn de Westfjorden. Hier moet je een keer geweest zijn in je leven. Wanneer je hier met je camper rijdt waan je jezelf in een andere wereld. De rust en de stilte zijn ongekend.

Ook hier vind je vele mooie spots om je tent op te zetten, op veel plekken mag dit zelfs in de open natuur.

Een plek die een plekje in ons hart heeft is de Tunguskogur camping. Een geweldige sfeer en een unieke ervaring voor iedereen die het kamperen op IJsland vanuit zoveel mogelijk standpunten wil ervaren.

westfjords

Dit jaar dus eens een unieke kampeervakantie? Denk dan eens aan IJsland!